Главчев: Оставката на Дянков е лично негово решение (видео)

share

Парламентарната група на политическа партия ГЕРБ на 100% подкрепя кадровите промени в правителството - обявяването на Лиляна Павлова за вицепремиер и Томислав Дончев за министър на финансите. Това заяви пред журналисти депутатът Александър Ненков, предаде репортер на novini.bg. Павлова вече е доказала своя професионализъм, а Дончев е човекът, който върна доверието на европейските институции в България, обяви Ненков.

По думите на Димитър Главчев, няма да бъдат оправдани очакванията да се каже нещо лошо за Симеон Дянков. Лично негово желание е да си подаде оставката. За работата на Дянков се изказват европейските институциите, коментира депутатът.

Ние, като народни представители, във връзка с протестите на хората срещу високите сметки за ток и парно, сезирахме Сметната палата да извърши одит на ДКЕВР и Топлофикация, каза Главчев. Според него не е етично хората, които са управлявали и допускали грешки, да искат предсрочни избори и да прокарват екзотични идеи за национализация на монополите. Не е политически отговорно да се искат избори, защото тогава ще бъдат прекратени всички проверки, заключи той.

Водещи новини

Още новини