Кутев: Уволнението на Дянков е безполезно

share

Уволнението на Симеон Дянков е закъснял и безполезен ход на правителството. Ако, то се беше случило преди формирането и приемането на бюджета, може би щеше да има някакъв ефект, включително и върху сегашните протести.

Това заяви Антон Кутев от БСП в Силистра, цитиран от Дарик. Уволненията за съжаление вече не могат да бъдат отдушника, който е необходим на хората, защото те вече не протестират за политика. Хората протестират за това, че живеят лошо. И ако отстраняването на Дянков беше дошло преди съставянето на последния бюджет, може би щеше да има някакъв резултат, продължи медийният секретар на социалистите. А между другото, е възможно и протестите да не бяха такива, ако някой си беше подал оставка преди последния бюджет. 

Хората не протестират за политика, а защото са гладни. Правителството няма полезен ход за излизане от ситуацията, категоричен беше той. На въпрос дали БСП ще спечели от предсрочни избори Кутев заяви, че не е ясно, тъй като протестите могат да отприщят вълна на антисистемност, а това да роди нови играчи. Всяка стара политическа сила, като нас, е поставена в риск наравно с другите. Ние имаме възможност да звучим ясно, друг е въпросът дали ще успеем да го обясним на хората, обобщи опасенията си Кутев.

Водещи новини

Още новини