Сидеров: Председателят на ДКЕВР, трябва да се избира от НС

share

Никой не политизира протестите срещу ЕРП-тата. Това са пълни глупости. Аз като коментатор, говоря за тази национализация на ЕРП-тата, още от 2003 година.

Това заяви в пред камерите на TV7 Волен Сидеров. Ние от "Атака" предлагаме председателят на ДКЕВР да се избира от парламента. ЕРП-тата трябва да бъдат национализирани. Когато някой нарушава договорите, лицензите трябва да му бъдат отнети, категоричен беше Сидеров. Токът в България е най-скъп спрямо покупателната способност на населението. Хората искат да водят нормален живот и това е причината за протестите, обясни той.

На друго мнение беше Костадин Язов, депутат от ГЕРБ. В момента целия държавен апарат е впрегнат, за да се открият къде са грешките. Трябва да предоставим на компетентните органи възможност да си свършат работата. Така се прави в правовите държави. Няма как да отделим скъпия ток от ТЕЦ Марица 1 и 3. Трябва да оставим органите да си свършат работата, категоричен беше той.

Владимир Каролев пък нападна Волен Сидеров и обясни, че неговата партия е спечелила изборите през 2001 година, именно с идеята, че ще приватизира ЕРП-тата. Няма начин да се намали цената на тока, без държавни субсидии. Другият начин е да се повиши ефективността при самото производство на ток. В Румъния има пет държавни ЕРП-та. Нека някой да провери, дали в Румъния цената на тока е по-ниска от България. Няма как да падне много цената на тока, заключи Каролев.

Лидерът на "Атака" и Каролев успяха и да се скарат. Сидеров каза, че Каролев е престъпник и трябва да отиде на съд. Икономистът не му остана длъжен и заяви, че лидерът на "Атака" е искал да става депутат от НДСВ. Двамата не спряха да си подмятат злобни забележки и да се заплашват със съд.

Водещи новини

Още новини