Подновяват дебатите за Изборния кодекс в парламента

share

Депутатите ще възобновят дебатите в пленарна зала по второто четене на промените в Изборния кодекс, според седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание /НС/. Миналата седмица бяха проведени консултации между политическите сили по спорни текстове от законопроекта.

Парламентът ще гласува и президентското вето върху измененията в Закона за насърчаване на инвестициите. Текстове от него бяха върнати в НС с указ 422 на държавния глава от 12 декември миналата година. В проектопрограмата е и решение за налагане на мораториум върху всички сделки с разпореждане и строителни дейности в имоти на територията на Водна учебна спортна база на Националната спортна академия "Васил Левски" в Несебър.

Предвижда се също депутатите да гласуват на първо четене законопроекта за ограничаване изменението на климата с вносител Министерският съвет, както и на второ четене промени в Закона за електронното управление.

Програмата предвижда първо четене на изменения в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата. Точка първа в петък е доклад на премиера Бойко Борисов за развитието на приоритетните за страната ни теми по време на Кипърското председателство на Съвета на ЕС (юли - декември 2012 г.) и основни цели при Ирландското председателство (януари - юни 2013 г.).

Водещи новини

Още новини