Мая Манолова: ГЕРБ са шампиони по лобизъм

share

Вие сте един от меко казано нестандартните министри в кабинета. Изказванията ви се приемат бурно. Сравнението с Брад Пит, това че ще напляскаме руснаците или това, че ще излезем от кризата през миналата пролет, приемам като шега. Думите ви обаче, че фармацевтични фирми плащат пътувания на хора от НЗОК не мога да кажа, че е шега, обърна се към вицепремиера Симеон Дянков по време на парламентарния контрол депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

"Не знам дали това е разкритие или клевета, за която трябва да се извините. Ние обаче продължаваме да питаме защо хората, които си плащат здравните вноски, си доплащат за избор на екип, за болнично лечение. Питаме ви какви са причините за нападките срещу опозицията", добави тя. Министърът уточни, че не става въпрос за хора от Коалиция за България, а за някои представители на Синята коалиция.

"Докато Синята коалиция подкрепяше вашата здравна политика, вие се отнасяхте по друг начин с тях. Това поведение обаче е характерно за управляващите. Правителството на ГЕРБ обаче е шампион по лобизъм, ненадминато е. Вие също правите пътувания с парите на данъкоплатците, а те са принудени да ходят в чужбина, за да си купуват по-евтини лекарства, тъй като при вашето управление медикаментите поскъпнаха с 400%", заяви още Мая Манолова.

Водещи новини

Още новини