БСП с шест позиции за Изборния кодекс, от които няма да отстъпи

share

Дебатите в парламента по промените в изборното законодателство се подновяват.

Мая Манолова, депутат от "Коалиция за България", каза в ефира на предаването "Преди всички" по БНР, че имат 6 позиции - каузи, от които няма да отстъпят. С тях ще се опитат да гарантират подаденият вот да бъде отразен в изборните резултати. Това са: получаване на копие от протокола от секционните избирателни комисии; участие на представител на опозицията във всички ръководства на секционните комисии; присъствие на наблюдател на всички фази от изборния процес; обжалваемост на всички актове на избирателните комисии; съхраняване на чувалите не при областните управители, а в общинските администрации; прочистване на избирателните списъци от мъртви души.

"Имаме сериозни притеснения около това какво се случва в "Информационно обслужване", предвид промяната в неговото ръководство - дали ще бъде осигурена възможност за честно броене на резултатите. Така, че ние ще настояваме поне на входа на "Информационно" данните да бъдат подадени коректно", каза тя.

"Членовете на секционните избирателни комисии, при които има несъответствие между числата на подписите и пликовете - трябва да носят персонална отговорност", смята Манолова.

Водещи новини

Още новини