Дянков: Всеки, който не се справя, може да бъде уволнен

Булфото
share

В работата на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ през годините се вижда нерешителност при  вземането на трудни решения, която с времето се е натрупала, коментира в Сливен вицепремиерът Симеон Дянков темата за  оставката на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

Това, според Дянков, не е заради липса на политическа воля в правителството, а заради практиката в комисията трудните решения да се отлагат във времето, докато не ескалират в даден момент. Като пример вицепремиерът посочи, че проблемът с цената на  зелената енергия е бил ясен още през 2007 година. "Същите хора е трябвало преценят, че тук потенциално има голям проблем и да го решават стъпка по стъпка", заяви Дянков.

По думите му основната задача на енергийният регулатор е да прави добро ценообразуване във времето, за да няма внезапни скокове на цената. Вицепремиерът заяви, че не очаква още промени в състава на правителството, но всеки министър, който не се справя, може да бъде уволнен. Той коментира и оставката на образователния министър Сергей Игнатов, като каза, че не е била неочаквана и промяната е била обсъждана от два-три месеца. Дянков допълни, че проблемът с  Фонда за научни изследвания е бил известен още през 2007 година. Той допълни, че следващият министър трябва в бързи срокове да се справи със ситуацията.

Симеон Дянков посети Сливен, за да връчи български паспорт на италианския инвеститор Едоардо Миролио, който на 10 януари получи българско гражданство.

Водещи новини

Още новини