Дянков връчи български паспорт на италиански инвеститор (снимки)

  • 29 януари 2013 18:55

  • 4239
  • 3
Дянков връчи български паспорт на италиански инвеститор (снимки)
© Булфото

Вицепремиерът Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи връчи днес в Сливен български паспорт на италианския инвеститор Едоардо Миролио, който от 10 януари получи българско гражданство.

Дянков заяви, че се надява повече инвеститори като Миролио да влагат парите си в България, защото освен производство, осигуряват и работни места в тежката икономическа ситуация. Той посочи, че в последните години чужди инвеститори проявявят интерес предимно към два сектора - софтуеърно производство- тип логистика и производство на автомобилни части.

Дянков съобщи още, че до края на годината се очаква две световноизвестни фирми да започнат цялостно производство на автомобили в България. Той обаче отказа да назове конкретни имена. По думите на Дянков напоследък се наблюдава нова вълна от американски инвеститори, които желаят да вложат парите си в България, както и да получат българско гражданство. Той допълни, че това са фирми във финансовата индустрия, които ще дадат възможност за развитие и на вторични сектори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4239 3

Коментари 3

Добави коментар
gose

2013.02.10 | 21:17

3
а така на всички мафиоти бг паспорти БРАВО

2013.02.10 | 21:17

2
може и да е мафия или да не е, не е доказано , но ако не беше неговата инвестиция в Сливен , градът отдавна щеше да е само един призрачен град.
анонимен

2013.01.30 | 23:48

1
Безплатна работна ръка,Корумпирани Политци и Правосъдн Система,Права на Раята Равни на Нула,кой Бизнесмен не си мечтае да го има

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини