Започна чистката във властта! Бойко Борисов уволни Сергей Игнатов

share

Във връзка с извършената от Главния инспекторат на Министерския съвет проверка във Фонд „Научни изследвания“ и свързаните с нея констатации и препоръки за подобряване на работата на фонда, премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Сергей Игнатов депозира молбата си за напускане на поста и тя беше приета от министър-председателя, съобщиха от правителствената инфромационна служба.

Премиерът Борисов ще отправи предложение до депутатите в Народното събрание да гласуват персонална промяна в състава на българското правителство като освободят от поста Сергей Игнатов.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че управителят на Фонд "Научни изследвания" Христо Петров е подал оставка, след като проверката на Инспектора на Министерски съвет установи 60 нарушения в работата на фонда. Около Нова година пък премиерът заяви, че обмисля "пролетно почистване във властта".

Сергей Игнатов беше назначен за министър на образованието на 19 ноември 2009 г. на мястото на Йорданка Фандъкова. Преди това той беше заместник-министър и ректор на НБУ.

Водещи новини

Още новини