НДСВ: Бойко Борисов и ГЕРБ са губещите след референдума

share

Губещите след референдума са Борисов и ГЕРБ, се посочва в позиция на НДСВ, разпространена до медиите. Според партията  обаче от допитването могат всички да спечелят, ако правилно бъдат анализирани изводите от него.

От НДСВ смятат, че хората не са успели да разберат позицията на управляващите и правителството, нито да намерят аргументите  им за убедителни. Сметки много, но истината е една - след първия национален  референдум в демократичната ни история, губещият е един  единствен и той се казва Бойко Борисов, се подчертава в  съобщението.

"За магистралите не знаем, но със сигурност той ще остане в историята с факта, че бе премиерът, който агитираше хората да не упражнят правото си на глас на първия демократичен референдум и че ГЕРБ-ерите имаха три различни позиции по темата "Да се  развива ли ядрената енергетика в Република България чрез  изграждане на нова ядрена централа", е записано още в позицията.

От партията определят активността на допитването като разочароваща, но очаквана, след като то е било използвано от  политическите сили за собствени теснопартийни интереси и мобилизация на твърдите електорати.  Като плюс от първия в демократичната ни история референдум от НДСВ отбелязват факта, че всички признават необходимостта от  основен ремонт на закона за допитванията.

Важен извод се налага и относно новата конструкция на  Изборния кодекс - нужни са силни гаранции за честни избори, за  активно участие, а не бойкоти на парламентарните избори през лятото. Ако това се случи, ще е поне една индулгенция за  бавенето на поправките от страна на ГЕРБ, пише в позицията си ръководството на НДСВ.

Водещи новини

Още новини