Делян Добрев: Гласувах за края на 30-годишната агония (снимки)

булфото
share

Гласувах с надеждата да сложим край на една 30-годишна агония, особено тежка в последните пет-шест години. Надявам се всички хора да дадат своя вот днес, защото той е важен, каза пред журналисти днес в Хасково министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, след като гласува в родния си град.

Много от хората, с които съм говорил, смятат, че като не гласуват, това означава, че не подкрепят въпроса. Което не е точно така, защото, в крайна сметка, ако имаш мнение, трябва да го изразиш, а не да пасуваш, е мнението на министър Добрев. Ние не очакваме особена избирателна активност, не очакваме тя да стигне 50 процента. Хората не виждат този референдум като избори - някои може да не се чувстват подготвени да гласуват по този въпрос, отбеляза министърът. Според него трябва да е съвсем ясно, че този референдум се отнася само за АЕЦ "Белене".

"Цялата кампания се води за "Белене", въпросът беше зададен с "Белене" и бе преформулиран не за да включва и АЕЦ "Козлодуй", а за да бъде съобразен с Конституцията в България. Така, че отговорът на днешния въпрос - "да" или "не", е изцяло и само за АЕЦ "Белене", посочи Делян Добрев

Водещи новини

Още новини