Плевнелиев ще посети Франция

share

Президентът Росен Плевнелиев заминава на посещение във Франция, което ще се проведе на 28 януари, понеделник, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Плевнелиев ще се срещне с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова в сградата на организацията. Двамата ще посетят Мемориала на Холокоста и ще се поклонят пред паметта на загиналите. Българският държавен глава ще се срещне със своя френски колега президента Франсоа Оланд. Двамата ще обсъдят предстоящото посещение на президента на Френската република в България през 2013 г., възможностите за задълбочаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, присъединяването на България към Шенгенското пространство. Ще бъдат обменени позиции по отношение на политиката на растеж, Многогодишната финансова рамка до 2020 г. и разширяването на Европейския съюз.

Държавният глава ще разгледа българската документална изложба „Спасението 1943” в сградата на ЮНЕСКО, посветена на спасяването на българските евреи през Втората световна война, след което ще участва в официалната церемония в памет на жертвите на Холокоста, където ще направи изказване.

Водещи новини

Още новини