Плевнелиев: Очаквам през 2013 г. България да стане член на Шенген

  • 23 януари 2013 18:42

  • 879
  • 3
Плевнелиев: Очаквам през 2013 г. България да стане член на Шенген
©

Искрено се надявам, че през настоящата 2013 година България ще получи дългоочакваното признание за спазването на критериите за членство в Шенгенското пространство.

Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в приветственото си слово на традиционния годишен прием на ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в България. На приема, който се състоя в Археологическия музей в столицата, присъства и министър-председателят на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Благодаря на всички, които работят заедно с нас и ни подкрепят в този процес за приемане в Шенгенското пространство", допълни президентът. Пред дипломатите той изтъкна като успех за страната ни финансовата стабилност, като посочи, че външният дълг на България е под 15% от БВП, а дефицитът е 0.5% за изминалата 2012 година.

Сред приоритетите на страната ни през 2013 година държавният глава посочи осъществяването на образователната реформа, здравната реформа, пенсионната реформа, създаването на нови политики за българите в чужбина, реформата в армията, водната реформа. "Промените в сектор „Сигурност” ще бъдат завършени в рамките на настоящия парламент. Ключови задачи за страната ни са и постигането на енергийна диферсификация и енергийна ефективност", допълни още той. Плевнелиев отбеляза и важността на провеждането на инициативата „Месец на политическите консултации”, защото именно в рамките на нея ще бъде предложен пактът за еврофондовете. Президентът на България спомена и парламентарните избори, за които призова да бъдат обективни и прозрачни.

"През 2013 година ще работим за доверие, сътрудничество и за активен диалог с нашите партньори по света", заяви президентът Плевнелиев и обеща на дипломатите, че България ще работи за задълбочаване на отношенията с държавите, които те представят. "Успехът ни ще зависи и от вашето лично участие. Вие сте големи приятели на България и аз ви благодаря за това", завърши президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
879 3

Коментари 3

Добави коментар
Didi

2013.01.24 | 11:39

3
Вместо да седиш и да очакваш,вземи та дай зор да се свърши това,което искат от нас,за да ни допуснат като членове...

2013.01.24 | 09:18

2
България в Шенген е същото като: "Какво е значението на духовата музика за духовното развитие на духовенството?" или казано с други думи: За к'в х*й му е на дяда ти Поп свирка?
мирела

2013.01.24 | 08:49

1
Това ще стане на кукуво лято !!!! Плевнелиев е толкова наивен .... Какво се прави на важен като той няма думата , той е една кукла на конци.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини