НДСВ призова да се гласува със "за" на референдума

share

НДСВ ще гласува "за" на референдума. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на НДСВ, в което е цитирана Христина  Христова, председател на партията.

Христова призовава всички граждани да гласуват на 27 януари. Призовавам ги да бъдат активни и да покажат, че искат думата им да чута най-сетне. Това е първият референдум в най-новата ни история и си заслужава да защитим конституционното си право на пряка демокрация. Ние смятаме, че отказът от това право, че бойкотът на референдума, не са израз на гражданска позиция. Гражданската позиция е да гласуваме", заявява Христина Христова.

Тя посочва, че в НДСВ са обезпокоени, че след манипулациите около въпроса на референдума и кампанията е била опорочена.  Според нея кампанията не информира хората, а се е разразила като предизборна битка на партийни централи. "Този референдум не е за партиите. Този референдум е за  хората и резултатът от него ще реши дали в България ще има демократични свободи, това е тест дали има силно и заинтересувано от бъдещето си гражданско общество и дали има върховенство на закона", заявява председателят на НДСВ.

Водещи новини

Още новини