Боян Расате: Делегатите на ДПС ни показаха пред света като варварска държава

Булфото
share

Нападателят на Ахмед Доган е приет за почетен член на националистическата Гражданска инициатива "Единство", съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия председателят й Боян Расате.

"От години ДПС води политика на разделение и омраза. Това, което е извършил Октай Енимехмедов, не е кой знае какво по българското законодателство. ДПС е вредна партия за българското общество, а Енимехмедов изрази недоволството и бунта си срещу водената от тях политика. В свое писмо обяви, че се чувства българин, затова няма пречки да го приемем за наш член", добави Расате.

"Делегатите на ДПС, които пребиха Октай Енимехмедов, категорично трябва да бъдат наказани и съдени за това, което направиха. Те показаха пред света като варварска и дивашка страна, каквато тя не е. Ако в редиците на ДПС има такива хора, не всички хора у нас са такива", заяви националистът. По думите му, ако нападението е постановка, в него трябва да е замесена и НСО. "В противен случай не вярвам да има толкова луд човек, който да нападне лидера на ДПС по време на публично събитие и да рискува да бъде застрелян", каза още Боян Расате.

Водещи новини

Още новини