Официално! Ахмед Доган се оттегля от лидерския пост в ДПС (обновена)

share

Ахмед Доган отново се върна в залата в НДК, където се провежда VIII национална конференция на ДПС.

В НДК е и приятелката на Доган - Айтен Алиева, както и синът му - Демир Доган.

На журналистите бе раздадена речта на лидера на ДПС. В нея наистина пише, че Ахмед Доган се оттегля от лидерството на партията, като за негов наследник е посочен Лютви Местан.

Припомняме ви, че вчера се появиха подобни информации, а днес приближени на Доган ги потвърдиха. Минути  преди той да съобщи тази новина, бе направен опит за покушението му.

"Като партия ДПС не може да бъде управлявана как да е, защото в ценностната й матрица е заложена независимостта и Свободата за действие", пише  в доклада на Ахмед Доган.

"Този път решението ми е категорично. Предлагам за председател на ДПС кандидатурата на г-н Лютви Местан", се посочва още в доклада на лидера на ДПС Ахмед Доган. В него се казва още: "Основанията ми са следните: Местан се изгради и утвърди като респектиращ парламентарист, възприет е от ДПС като един от най-добрите трибуни на партията, има силен либерален код на ДПС като кауза, има продуктивен визионерски усет. Диалогичен е с другите партии, но и достатъчно борбен в позициите си. Има богат опит за преценка на ситуация и вземане на политическо решение, не на последно място, следващият председател на партията е добре да бъде от Кърджали."

Националната конференция на ДПС бе подновена отново. Доган зае мястото си, а неговата реч бе изчетена пред делегатите и гостите на конференцията от Филиз Хюсменова.

В нея се казва:  "Парламентарните избори през настоящата година трябва да спасят демокрацията в България. Подмяната на демокрацията в диктатура все повече се превръща в обективна възможност. Не става ясно защо след близо 20-годишен преход държавата беше обсебена от НЛО от подземния свят в лицето на правителството на Бойко Борисов. Бойко Борисов не е бил на урока по демокрация. Диктаторите не усещат базовите ценности, но особено силно усещат микрофона, камерите, силовите инструменти. Могат да ти вземат бизнеса, да те фалират, но ти трябва да мълчиш и да се страхуваш, защото може да се случи нещо по-лошо.

Безработицата расте и вече достига 13%. Разминаването между прогнозите, планирането и реалността е няколко пъти. Това е знак. че управляващите не познават икономиката на страната и буквално бездействат. Икономиката на страната е оставена на самотек.

ДПС има стратегия за развитие на страната с далеч по - ясни дефинирани приоритети от тези в стратегиите на ЕС", казва в доклада си още Доган.

В него той благодари на всички, които са били до него през изминалите години, както и на представителите на либералите в Европейския съюз. Доган определя още ДПС като другото негово АЗ и допълва, че няма как да избяга от него.

Водещи новини

Още новини