Иван Костов: Референдум не се прави с лъжи

share

"Всички разходи по АЕЦ "Белене" надхвърлят 20 млрд. евро", коментира в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на ДСБ Иван Костов.

Наред с въпроса "за" ли сте за нова ядрена централа, трябва да се попита и всеки един българин дали е съгласен в неговата община да се съхранява ядреното гориво, защото това трябва да става на територията на България. Костов е категоричен, че всички тези подробности трябва да се обяснят на хората.

"Нагла лъжа е, че една нова централа може да се изплати за 10 години, както твърдят от БСП и Сергей Станишев", добави Костов и поясни, че референдуми не се правят с лъжа. "Трябва да се каже истината, а не да се обяснява, че страната ще спечели 200 млрд. за 60 години", добави Иван Костов.

"В България в момента не могат да бъдат създадени нови работни места. За да стане  това, трябва да се възстанови предприемаческият дух", каза Костов.

Той потвърди, че е възможно да се случи широка "Синя коалиция" още преди изборите. "Нека първо да стане факт и после ще обявим това пред всички", добави Командира. "Ние сме единствените, които можем да възстановим икономиката на България, защото вече сме го правили веднъж и то само за 10 месеца", каза още Иван Костов.

Водещи новини

Още новини