Цветанов към депутати от ГЕРБ: Опозицията ще става все по-нагла

share

ГЕРБ ще обяви имената на водачите си на листи за парламентарните избори чак през май. Това е заявил вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е и зам.-шеф на управляващата партия, на заседанието на парламентарната група на ГЕРБ във вторник вечерта, пише "Труд".

Освен че нахъсвал депутатите "да не се дават на опозицията, която ще става все по-агресивна и нагла", друга инструкция, която спуснал, била да не връщат хора, дошли в приемните им в страната.

"Вслушвайте се в болките им, работете и в тясна близост с кметовете, които най-добре знаят от какво се нуждаят регионите", казал Цветанов. Като пример за човечност той разказал за полицаи, които помогнали на човек, тръгнал в една студена нощ пеш за Пазарджик, тъй като изпуснал последния автобус. Благодарният човек после пратил писмо до МВР. Междувременно стана ясно, че един от депутатите - Пламен Тачев от Червен бряг, вече е взел присърце позивната и е осигурил финансиране за общината на 97 камери за видеонаблюдение на стойност 170 000 лева. Още този петък първите 44 ще бъдат поставени на възлови места.

Депутатите от ГЕРБ, които не работят, а само разхождат костюмите си из парламента, няма да влязат в листите за следващото НС. Предупреждение в този дух отправил вицепремиерът Цветан Цветанов към парламентарната група на първото й за годината заседание.

Тези депутати, които са активни, ще бъдат оценени, успокоил обаче вътрешният министър. И призовал хората си да не влизат в лични интриги помежду си и битки за места, нито да четат публикувани в медиите варианти на листите.

Цветанов похвалил управляващата група, че за почти пълен мандат не се разцепи, въпреки прогнозите на политическите експерти за това.

Водещи новини

Още новини