БСП обмисля нов вот на недоверие

share

БСП обмисля нов вот на недоверие към правителството. Това съобщи в Перник заместник-председателят на парламентарната група на "Коалиция за България" Ангел Найденов, цитиран от БНР.

Според него годината, която започна, ще бъде трудна и тежка заради многото нерешени социални проблеми, заради спирането или отлагането на реформите в различните сфери, и на трето място заради войнстващия популизъм на премиера Бойко Борисов. Според депутата вотът на недоверие е най-силната парламентарна позиция, изразяваща несъгласието с управленските решения.

Найденов заяви, че темата му все още не е ясна, но подчерта, че управляващите давали достатъчно поводи за това.

Припомняме ви, че в края на миналата година от ДПС изразиха позиция, че шестият пореден вот е неизбежен. След Нова година ДПС ще търси подкрепа за шести пореден вот на недоверие към кабинета, информира тогава Лютви Местан. Пет пъти вече кабинетът „Борисов" оцелява.

Гневът на ДПС за пореден вот на недоверие дойде след скандалите между опозиция и управляващи около Изборния кодекс. От ДПС искаха през есента на 2012 вот на недоверие за цялостна политика на кабинета „Борисов". От БСП обаче тогава дадоха „заден" за поредния вот на недоверие и тази инициатива на партията на Ахмед Доган утихна. Причината, според червените, е, че не бе приет бюджет 2013.

Водещи новини

Още новини