Джевдет Чакъров: Не съм оказвал натиск за дюните

share

Като бивш министър на околната среда и водите в периода 2005-2009 година заявявам категорично, че не съм участвал в  процедурата по оценка на коментираните в момента терени в Несебър, предназначени за застрояване, за които се посочва, че влизат и пясъчни дюни.

Това се посочва в позиция на Джевдет Чакъров, министър на околната среда и водите в предишния кабинет, изпратена до БТА от пресцентъра на Движението за права и свободи.

"Никой тогава не ми е представял информация за провеждане на каквито и да било процедури, касаещи коментираните в момента  терени, още повече за дюни. Категоричната ми позиция винаги е била, такава е и сега, че уникалните ни природни богатства трябва да се опазват, работил съм за това и когато съм бил сезиран за нарушения, съм реагирал точно в тази посока", пише Чакъров.

Джевдет Чакъров дава за пример пясъчните дюни в близост до плажа "Какао бийч" в курорта "Слънчев бряг". Като министър на  околната среда и водите получих сигнал, доколкото си спомням, за проект за изграждане на басейн пред хотел на този терен. Назначих веднага проверка и след като тя потвърди сигнала, разпоредих да не се разрешава строителството, а инвеститорът, който беше изградил дървени пътеки върху дюните, получи предписания да възстанови увредените места заявява Джевдет Чакъров.

Бившият министър подчертава, че никога не е оказвал натиск върху служителите на МОСВ за каквото и да било в тяхната работа.

Водещи новини

Още новини