Зам.-министър за продажбата на защитените дюни: Подписвам, защото ми се носи

share

"Подписвам, защото на мен ми се носи за подпис", заяви зам. министърът на земеделието и храните Светлана Боянова във връзка с казуса с дюните край Несебър.

Именно тя подписва сделката за продажбата на 29 декара пясъчни дюни край Несебър, включени в държавния горски фонд. Те са продадени на цена под данъчна оценка от ведомството на Мирослав Найденов, а след това са препродадени на 6 пъти по-висока цена

"Нямам специално отношение към тази преписка", подчерта Боянова. "Нямам какво повече да кажа за сделката в Несебър. Аз съм замествала министъра. Когато идва при мен документация, тя е с всичките си приложения. Има експерти, които подготвят всички преписки. Тази преписка е била окомплектована и по процедура няма никакви нарушения", заяви Боянова.

"Не съм оценител, за да кажа колко реално трябва да е оценката. Нямам експертизата да преценя дали е висока или ниска оценката", добави тя. За утре е насрочено заседанието на междуведомствената експертна комисия, която ще се събере заедно с екологичните организации, за да провери случая.

Водещи новини

Още новини