Животът на чиновника оценен на 50 000 лв.

share

Животът на чиновника в Министерския съвет е оценен на 50 000 лв. Това става ясно от обявена обществена поръчка за застраховка на имуществото на кабинета при инциденти за догодина. Посочената сума ще бъде изплатена при евентуална смърт на някой от служителите от администрацията на властта вследствие на катастрофа със служебен автомобил, пише Монитор.

В случай че при пътната злополука чиновникът получи временна загуба на трудоспособност за повече от 20 дни, покритието пък ще бъде поне 1000 лв. плюс още 2000 лв. за медицински разноски.

Всичките 94 автомобила на Министерския съвет ще бъдат застраховани и догодина срещу кражби, природни бедствия и палежи. Сред возилата има „Лада Нива” на 23 години, която се ползва в резиденция „Бояна”, както и 40-годишен противопожарен ЗИЛ в двореца „Евксиноград“.

От списъка с колите за застраховане става ясно, че автопаркът на кабинета е доста овехтял и разполага с фолксвагени от 1989-а, мерцедеси от 1993-та, опел от 1994 г. Последните коли за администрацията на кабинета са били купени през 2009 г. Лаптопите и таблетите, използвани от администрацията на Министерския съвет, също ще бъдат застраховани. Става въпрос за общо 54 машини, които ще имат полица за токов удар, кражба и повреда при грешна експлоатация.

Сградата на „Дондуков“ 1, където е кабинетът на премиера Бойко Борисов и където заседават министрите, също е застрахована срещу цял списък щети, причинени например от падащи и летящи тела, пожар, бедствия, аварии, удар от кола, стачки, размирици и тероризъм. При пълно унищожаване на сградата на властта от взривяване например се залага изплащане на застрахователна сума от над 21 млн. лв.

В обществената поръчка влизат и всички почивни бази на Министерския съвет – „Евксиноград”, Шабла, Боровец и Св. Константин и Елена. Така при пълна щета на „Слънчевото бунгало”, в което често летуват първите мъже в държавата, е предвидена застрахователна сума от 230 бона. Самият дворец в

Евксиноград пък е оценен на близо 625 000 лв. Обект на поръчката, обявена от Министерския съвет, е също и реколтата, която ще се изкара през годината от стопанство „Евксиноград”. Застраховат се 104 дка лозови масиви от 7 винени сорта, сред които „Пино Шардоне”, „Траминер”, „Червен мискет”. Полица ще има и за бадемова градина от 9 декара.

Водещи новини

Още новини