Бургаските съветници не се изслушват, а "тропат с копита и лапи"

share

С грозен скандал започна последното за годината заседание на общинския съвет в Бургас. Местните общинари се сдъвкаха заради отказа на председателя Снежина Маджарова да допусне телевизионни камери в залата, предаде "Стандарт".

Срещу забраната скочиха Валентин Касабов и Георги Дражев от опозиционната партия НФСБ. Председателката на съвета обаче категорично отказа да се съобрази с искането им, което доведе до остри пререкания. От групата на ГЕРБ предложиха двамата съветника да бъдат отстранени от заседанието, което още повече нагнети обстановката. Мнозинството съветници от управляващата партия демонстративно започнаха да освиркват представителите на опозицията и да блъскат с ръце по банките. От отсрещния лагер обаче не им останаха длъжни. "Срам ме е от вас, тропате с копита и лапи, вместо да ни изслушате", заяви гневно съветникът от НФСБ Валентин Касабов.

Поредният скандал на местния парламент доведе до контраатака от страна на опозиционните партии. Общинският съветник от СЕК Георги Манев обяви, че започва да събира подписи от колегите си за бламирането на председателя на общинския съвет Снежина Маджарова. Само в рамките на час 17 общински съветници декларираха, че ще подкрепят искането за оставка на Маджарова. Мотивът им е, че председателката се държала деспотично и често отнемала думата на определени съветници.

Водещи новини

Още новини