СДС за Гугушева: И светец да издигнем, пак ще го омаскарят

share

Бяхме свидетели през последните две седмици на това как бяха направени опити кандидатурата, която издигнахме на един достоен професионалист, да бъде омаскарена, окарикатурена и то от хора, които биха го направили отново, ако им го позволиш. Това каза на пресконференция днес председателят на СДС Емил Кабаиванов за номинацията на Галя Гугушева за конституционен съдия

Искам да благодаря на госпожа Гугушева, която имаше куража да участва в тази процедура. Искам да благодаря и на министър-председателя, който даде съгласието си и ни подкрепи в издигането на тази кандидатура.

Да се промени механизмът за издигане и подбор на членовете на конституционния съд, искат от СДС. От партията обещаха да се борят за честност и откритост, като разчитат на подкрепата на политиците и обществото, отбелязаха на пресконференцията. Това е битка за бъдещето на България, заяви председателят на партията.

Ще изразя съжаление, защото очаквах г-жа Гугушева да бъде окепазена. Имам самочувствието, че постъпихме национално отговорно и в трудния момент да помогнем на СДС, аз вече не знам кой ще се съгласи да кандидатства за този пост.

Преди изобщо да се говори за друга кандидатура, трябва да се изработи нов механизъм за подбор и издигане на кандидатури, категорични са от синята партия.

Днес следобед се очаква г-жа Гугушева сама да обяви оттеглянето си, но дали ще го направи, решава тя, каза Емил Кабаиванов.

По думите му, който и да бъде издигнат - и светец да е - той ще бъде окепазен по същия начин. Той отказа да назове хората, които са омаскарили Гугушева, но обеща, че следващите дни и седмици от СДС ще обявят имената им, както и следващите си стъпки.

Ако не се промени механизмът, няма да издигнем кандидатура, зарече се Емил Кабаиванов. Ако госпожа Гугушева имаше от какво да се притеснява, нямаше сама да иска проверките, които й се готвят, каза още той.

Водещи новини

Още новини