Независим депутат: СДС ще бъде в следващия парламент и то по - силна и единна

share

"Никой от депутатите на СДС не пожела да внесе кандидатурата на Галя Гугушева за съдия от Конституционния съд и затова ние, няколко независими депутати, решихме да я внесем. Мисля, че постъпихме абсолютни разумно, защото така ще се сложи край на кризата в КС и упреците от ЕК.", заяви в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия независимият депутат Валентин Николов.

Димитър Карбов,  независим народен представител, от своя страна съобщи, че не те трябва да проверяват Гугушева, но поясни, че все пак са се запознали с нейната кандидатура. Относно съдържанието на декларацията на Гугушева до Сметната палата, Карбов заяви, че няма нищо съмнително в нея. Независимият депутат също съобщи, че Гугушева и председателят на СДС Емил Кабаиванов нямат роднинска връзка и дори съвсем бегло се познават.

Карбов поясни, че това, че независимите депутати не са зависими от някоя политическа сила. Той припомни, че заедно с няколко свои колеги са създали сдружение "Патриот". Валентин Николов пък заяви, че не иска да се меси във взаимоотношенията между изгонените от СДС и самата партия. "Убеден съм, че СДС ще бъде в следващия парламент и то по - силна и единна след прочистването", добави Николов

Водещи новини

Още новини