ДПС: Искаме вот на недоверие след референдума

share

По отношение на свободата на словото, пресата, правата на малцинствата, корупцията и т.н. се готви един нов доклад на ПАСЕ, обяви Юнал Лютви от ДПС на пресконференция днес.

Трябва да има мониторинг на страната ни, защото тогава има реална възможност страната ни да преодолее проблемите си. Лютви заяви, че ще настоява пред ПАСЕ за това мониторингът да не отпадне. Българският парламент е "за" даване на статут за страна наблюдател за Палестина и това е изключително важен проблем, информира Юнал Лютви.

При първо четене на бюджета ДПС не гласува "за", защото той е прокризисен и задълбочава проблемите, вместо да ги реши, а вчерашното проучване на Евростат го доказа, заяви Йордан Цонев. По думите му от партията му отново ще гласуват "против" бюджета.

Относно Вота на недоверие - направихме среща с БСП - решихме да го отложим за след декември, уважихме молбата на г-н Станишев да го пуснем след референдума, уведоми Христо Бисеров. Промените в изборния кодекс са, за да дадат ново оръжие в ръцете на управляващите, каза той. По линия на ЕНП управляващата ГЕРБ си договаря фактори на европейската политика и ние се опасяваме, че се работи сериозно за манипулирането на изборите.

По думите му Бойко Борисов сам управлява страната, а едноличната му власт се опира на полицейщина и убиване на средната класа. От ДПС се обявиха настоятелно за промяна на модела на управление на страната.

Водещи новини

Още новини