АТАКА предлага нов икономически модел за увеличаване на доходите

share

Партия АТАКА предлага нов икономически модел, с който доходите на българите ще се повишат значително.

Това обяви във Видин Волен Сидеров, който участва заедно с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов в честването на 100 години от Балканската война. Програмната цел на партия АТАКА е минималната пенсия в България да стане 500 лева, а минималната заплата - 1000 лева. Тези доходи отнесени към европейските пак ще са ниски, но ще са изравнени с държаните с най-ниски доходи. В момента доходите в България са между 5 до 12 пъти по-ниски от останалите европейски държави. Има възможности да се вдигнат доходите и обяснението, че няма пари не са сериозни, каза Сидеров.

Това може да стане чрез рязко съкращаване на държавната администрация, където сега имаме 120 държавни агенции, като при съкращение на поне 50 процента от тях ще се осигурят доходи от 2-3 милиарда годишен приход. Второто перо за вдигане на доходите е връщането на злотодобива в наши ръце, който сега се намира при чужденци и трябва да се върне при нас. Това е един огромен резерв от стотици милиарди на България, който сега се изнася извън страната.

Тази политика предлага партия АТАКА и затова съм готов да участвам във всички дискусии, посветени на тази тема, каза Сидеров.

Водещи новини

Още новини