Волен Сидеров: Петър Стоянов е масон, няма да го подкрепим

Булфото
share

Доверието в правосъдната система по никакъв начин няма да се повиши след казуса "Марковска". Това заяви тази вечер в Плевен  лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Според него "фарсът за избор на конституционни съдии" показал, че "българската правосъдна система е критикувана основателно". Той бе категоричен, че няма да подкрепи кандидатура на Петър Стоянов за съдия в Конституционния съд. Според Сидеров Стоянов бил член на международни масонски ложи - формации, където закрито, непрозрачно, се решавали въпроси, засягащи България. Не може в най-висшия правосъден орган да бъде член на масонски ложи, каза Сидеров.

На журналистически въпрос Сидеров отговори, че партията му иска човек да може да се защитава вкъщи така, както е в САЩ, включително да може да използва огнестрелно оръжие в дома си, срещу човек, който е нападател или обирджия. Сега, когато човек се защитава, може той да отиде в затвора, какъвто случай има, добави Сидеров. Той участва в общоградско събрание с членове и симпатизанти на "Атака" в зала "Катя Попова".

Водещи новини

Още новини