Майка продаде семейния апартамент, за да спаси болното си дете

share

Кюстендилката Теменужка Банкова разпродаде всичките си имоти, за да осигури лечението на 22-годишния си син Михаил, който е студент в СУ, съобщава в. Монитор.

Младежът страда от скоротечен тумор на малкия мозък и спешно се нуждае от средства за следваща терапия, които ще надхвърлят 200 000 лв. За да събере парите, семейството продаде жилището си и сега се надяват общината да им предостави ведомствен апартамент. Местният парламент в Кюстендил вече отпусна 1000 лв. за лечението на момчето. Страшната диагноза дошла навръх Великден тази година, когато студентът се оплакал от силно главоболие и загуба на равновесие.

Първоначалните предположения на кюстендилските медици били за множествена склероза, тъй като и ръката му започнала да трепери, обясни майката Теменужка Банкова. След няколко ядрено-магнитни резонанса в „Пирогов” се установява страшната диагноза. Младежът отишъл на такова изследване и в Турция. Досега за лечението на момчето са платени 70 000 лева. 22-годишният младеж е бил и на болнично лечение в Анадола и се очаква американски лекари да кажат дали да се направи операция или лъчетерапия. 

Водещи новини

Още новини