Четирима души от Сандански мъртви след лъчетерапия в Индия

  • 08 юни 2013 08:18

  • 12816
  • 7
Четирима души от Сандански мъртви след лъчетерапия в Индия
©

В сряда вечерта 34-годишната Гина Терзийска, шивачка от Сандански и майка на 2 деца, беше върната в ковчег от Делхи след лъчетерапия, съобщи "Монитор".

Преди 2 години младата жена заболява от рак на белите дробове. След две операции в софийска клиника и по съвета на лекари преди десетина дни Гина заминава на лъчетерапия в клиника в Индия. Гина Терзийска обаче не издържа на лечението и почива на 2 юни.

Ковчегът с тялото на бившата шивачка пристига в Сандански късно вечерта на 5 юни. Починалата оставя две деца сирачета – момиче на 7 години и момче на 4 години.

Другите трима санданчани, починали от 3 години насам след лъчетерапия в Индия, са Кирил Голчев ­ на 62 години, и по-младите Васил ­ на 32, и Илиян ­ на 31.

„Трябва да се знае истината за починалите санданчани в Индия”, коментира близка на 62-годишния ресторантьор Кирил Голчев, починал през месец май. Според нея болницата в град Банголор е много модерна и е специализирана само в процедурите за лъчетерапия на ракови заболявания. „Истинската причина за кончината на свекър ми е фатално късното ни заминаване за Индия.” „Около година, след като му намериха рака на стомаха, го лекувахме в Сандански. В индийската болница се съгласиха, но на наш риск, а контактите проведохме по интернет”, обясни жената. Близките на всеки поемат сами разноските по самолетните билети на пациента и на придружителите му, както и хотелските разноски на придружаващите и на преводача. На самата болница се плащат 3000 долара за 30 процедури, нищо повече. На близките на Голчев даже не искали да им вземат пари, изхождайки от лошия край.

Последвайте канала на

Весела Найденова
12816 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Lori

2013.07.20 | 20:40

7
Не бива да се спекулира с тези случаи и да се прави опит да се дискредитира болницата в общественото пространство. Българинът е изключително небрежен и безхаберен, по отношение на здравето си и непрекъснато отлага лечението си във времето. Не можем при тези обстоятелства да виним специалистите, които са си свършили безукорно работата.
pepo

2013.07.20 | 20:39

6
а тук дали някой се е заел да направи аутопсия и да види дали всички вътрешни органи са си на мястото ? като им гледам възраста , и е много съвнително ! само 62 годишният човек може да е починал от лъчетерапията ми се стува !
Лоша работа

2013.07.20 | 20:39

5
У нас да ходиш на профилактика е еднакво зле както и да не ходиш. Дъщеря ми наскоро се върна от профилактичен преглед със стряскаща диагноза и куп силни лекарства, предписани ПРЕДИ резултата от изследването /което и беше направено по нейно настояване/, а после се оказа, че нищо и няма. Някои доктори гледат да вземат комисионни от търговците за предписани лекарства и забравят Хипократовата си клетва: Първо: Не вреди!
Румен

2013.07.20 | 20:38

4
Лъчеперапията е палиативно средство за забавяне развитието на злокачествените заболявания и облекчаване на болките. Има вече немалко тумори, които се лекуват успешно, но има и такива като рака на белия дроб, които са отчайващо смъртоносни, навсякъде по света. Не е лъчетерапията, която е убила болните. Жалко е че трябва да се ходи в Индия и Турция за да ти проведат лечение,което можем да проведем тук. Тези хора са били готови да хвърлят много пари в Индия, но ако им вдигнат здравните вноски с 1% ще видгнат олелия до Бога. Годишната здравна вноска у нас е около 500 лв на човек. Само тоя апарат дето е на снимката струва 2500000 Е, без консумативите. Как ще финансирате качествено здравеопазване със смешните здравни вноски!?
дабе

2013.06.10 | 14:52

2
лъчетерапията не е средство за облекчаване на болките. copy-paste мнение имаш!!!

2013.06.28 | 12:42

3
Голяма новина,като че ли в България след лъчетерапия някой отцелява.

2013.06.09 | 15:38

1
,,...по съвета на лекари..." Тези лекари да не би да са роднини на ,,д-р" Джон Зойдбърг от Футурама?

Добави коментар

Водещи новини