Делян Добрев за "Южен поток": Приходи и нови работни места

share

През следващата седмица ще бъде подписан договорът с „Газпром” за проекта „Южен поток”, това каза пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. По думите на Добрев – подписването ще стане или в сряда, или в четвъртък. На вчерашното си заседание Министерски съвет одобри Окончателното инвестиционно решение за изграждането на „Южен поток” на българска територия.

Според Делян Добрев – проектът за окончателното инвестиционно намерение не е нов договор, а е естествена стъпка след много технически проверки. На територията на България тръбата ще бъде изцяло нова, като в нито един момент не се използва съществуващият в момента газопровод, посочи Добрев.

Като ползи за страната ни от "Южен поток", министърът открои допълнителните приходи от количеството газ и възможността за откриване на нови работни места.

Министър Делян Добрев присъства на представянето на студентски иновативни разработки на конференция по повод приключването на проект “Създаване и развитие на центрове за насърчаване на предприемачеството във висшите училища в България”.

Министър Делян Добрев ще обяви края на тригодишния проект, финансиран от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма с 726 840 лв.

Водещи новини

Още новини