Предоставят две концесии за добив на подземни богатства

share

Правителството предостави на „Марин Батуров” ЕООД правото да добива скалнооблицовъчни материали от находище „Тънката бърчина”. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срокът на концесията е 35 години. Предвижданите инвестиции за този период са за над 836 хил. лв., а очакваните постъпления от концесионни плащания са за повече от 1,5 млн. лв. Цялата сума, без ДДС, ще се превежда на община Ивайловград, на чиято територия се намира кариерата.

35-годишна концесия за добив на пясъци и чакъли получи и „Маргемин” ЕООД. Дружеството ще експлоатира находище „Пиринка” в община Струмяни. Предвижданите инвестиции за периода на концесията за обезпечаване на производствената дейност са в размер на 206 хил. лв., а концесионните плащания се очаква да надхвърлят 2,6 млн. лв. От тях половината, без ДДС, ще постъпват по бюджета на община Струмяни.

С друго решение правителството удължи с 15 г. срока на концесионния договор за добив на суров нефт и природен газ от находище „Селановци” в община Оряхово, в което има все още нереализирани запаси. Концесионерът „Проучване и добив на нефт и газ” ЕАД ще продължи работата си при условията на сега действащия договор.

Водещи новини

Още новини