Смолянчани се вдигнаха на протест

share

Сред тълпата можеше да се прочетат надписи „Стига екологичен рекет", „Без СТЦ „Перелик" няма бъдеще за града и хората", „Искаме работа за хората в Смолян", „Бойко, ти си ни надеждата", „Бъдеще за хората, не само за животните", „Не на зелените рекетьори", „Обичаме Родопите повече от Вас" и др.

Членове на комисията по петициите в Европарламента посетиха връх „Перелик", където на място се запознаха със ситуацията. Очаква се да пристигнат в Смолян, за да се срещнат с управата и гражданите. Предвиден е контакт с членовете на инициативния комитет "Перелик - Мурсалица - природен резерват", които са подали сигнал за унищожаване на защитени хвойнови храсти в Родопите, както и с жители на село Мугла, оплакали се за незаконни заменки.

От Спортно туристически център „Перелик" посочиха, че проектът е единствената възможна инвестиция за спасение на региона от бедност и безработица, спасителният пояс за Смолян. Развитието на проекта ще даде 150 работни места, съживяване на земеделието и животновъдството, привличане на български и чужди туристи. Мотивите на протестиращите представи общинският съветник Стоян Иванов.

Пред недоволстващите излезе и областният управител на Смолян Стефан Стайков, който категорично заяви, управляващите ще направят всичко възможно, за да убедят евродепутатите в добрите намерения на проекта, който, по неговите думи, е проект на почтеността.

Водещи новини

Още новини