ГЕРБ: Няма да се увеличават майчинските, защото това ще спре майките да се развиват

Булфото
share

"Няма как да се изпълнят исканията на всички при ограничения  бюджет, който имаме", каза в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия Светлана Ангелова, депутат от ПГ на ГЕРБ.

"Безотговорно би било това от наша страна, а ГЕРБ доказа, че е партия, която води разумна социална политика", добави още тя.

Относно искането на майките за повишаване на парите, които се дават за отглеждане на дете между 1 - та му и втората му годинка, Ангелова каза, че депутатите от ГЕРБ ще искат да се отпуснат 30 млн. лв. на общините, за да се построят нови детски градини и ясли.

Според нея, нямало нужда да се увеличават майчинските, защото другата година пак ще се искало ново увеличение. Ангелова продължи с абсурдните си теории. Според нея много майки искали да се върнат на работа след първата годинка на детето, за да се развиват кариерно, а едно увеличение на майчинските, би попречило на това. На въпрос на водещия, че  майките се връщат отново на работа заради мизерните 240 лв., депутатката от ГЕРБ заяви, че това изобщо не е така.

Все пак Светлана Ангелова призна, че са ниски доходите на хората и пенсиите, но веднага се оправда, че ПП ГЕРБ не е виновна за това.

Водещи новини

Още новини