Хайка на КАТ утре - спират цяла колона на автомобили до София

share

Проверки на пътя по метода на т.нар “широкообхватен пътен контрол” ще се проведат на 18 октомври край село Горни Богров, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Това означава, че ще бъде спряна цялата колона от автомобили, които преминават, а различните служители ще имат специфични роли в проверката.

Инспекциите са в рамките на обучение, което се провежда от 15 до 18 октомври в столицата в изпълнение на компонент “Пътна полиция” от Меморандума за разбирателство и полицейско сътрудничество между МВР на Република България и Кралство Нидерландия. Обучението, в което участват висши полицейски служители от Кралство Нидерландия, цели координиране и обединяване на усилията на институциите при осъществяване на контрол на превозните средства, превоза на товари и противодействието на престъпността.
Проверките ще се извършат от служители на пътна, криминална, икономическа полиция при ГД “Национална полиция”, съвместно с представители на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” и Агенция “Митници”.

Водещи новини

Още новини