Отпускат 2,5 млн. лева за модернизиране на МВР

share

За общо 2,5 млн. лева може да кандидатства единствено Институтът по психология към МВР по новата процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подприоритет „Компетентна и ефективна държавна администрация” на ОПАК, съобщиха от Министерството на финансите.

Целта е подобряване на управленския капацитет за организационно развитие на Министерството на вътрешните работи чрез въвеждане на принципите на модерно управление - оптимизиране на практиките по подбор, лидерство, мотивация и кариерно развитие на служителите.

Целеви групи по процедурата могат да бъдат служители на ръководни длъжности и служители по управление на човешките ресурси в структурите на МВР. С пари от ОПАК за тази цел може да бъде разработен и специализиран софтуер за обучение, но разходът за него не може да надвишава 15% от общата стойност на бюджета по проекта.

Ръководителят на Управляващия орган на ОП „Административен капацитет” Моника Димитрова-Бийчър е отбелязала, че в проектните предложения трябва да се залагат реалистични бюджети и разходи съгласно пазарните цени и да се прилагат по две индикативни оферти с предложена цена от изпълнителя. Липсата на такива оферти може да доведе до отпадане на проектното предложение.

Важно е да се има предвид, че вече няма да могат да се удължават сроковете за изпълнение на проектите по ОПАК, тъй като сме в края на програмния период. Димитрова-Бийчър е съобщила, че в петък, 21 септември, ще бъде отворена нова процедура за кандидатстване, насочена към всички служители в системата на МВР.

Водещи новини

Още новини