Огромна дупка е предпоставка за инциденти на АМ "Струма" след Благоевград

БНТ
share

Разрушена асфалтова настилка на ключово кръстовище крие риск от инциденти на пътя.

Огромна дупка се появи на кръговото кръстовище за включване към магистрала "Струма" след Благоевград, оттам минава и пътят за Република Северна Македония.

С месеци на кръговото кръстовище за включване към автомагистрала "Струма" близо до село Зелен асфалтът се руши. След дъждовете през последните седмици се е оформила голяма дупка и неравност.

"Тази дупка я наблюдаваме тук от доста време и непрекъснато се увеличава, опасно е. Натоварено е и тя е точно на завоя, вижда се в последния момент и създава проблеми", заяви Страхил Цветков пред БНТ.

Кратер: Огромна дупка във Велинград

Вероятността за инциденти се увеличава и при резки маневри или внезапно намаляване на скоростта.

"Рязкото спиране също е опасно, защото този след вас не очаква, че можете да срещнете нещо подобно на кръгово кръстовище, а това не е в градски условия, голямо кръгово е и не се предполага тук да се предприемат такива мерки като аварийно спиране", коментира Георги Бързаков, автоексперт.

Леките коли лесно могат да се повредят, минавайки през участъка, а при тежкотоварните камиони има риск от преобръщане на празно ремарке.

"Ако минеш с висока скорост ще заминат носачите на автомобила, може много неща да станат", заяви Страхил Цветков.

"Най-малко ще спукате гума, ако влезете с висока скорост в нея. Второто, когато я ударите, дори и с ниска скорост, тя е толкова дълбока, че има много голяма възможност да си спукате и картера на колата и да си останете там на място", каза още Георги Бързаков, автоексперт.

От Агенция "Пътна инфраструктура" отговориха, че ще запълнят неравността във възможно най-кратки срокове без да се ангажират с дата. Дотогава апелират водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост.

Водещи новини

Още новини