Кратер: Огромна дупка във Велинград

  • 25 юли 2024 08:13

  • 882
  • 1
Кратер: Огромна дупка във Велинград
© БТВ

Зрители от Велинград сигнализираха за опасен кратер на възлова улица в града. По думите им огромната дупка се появила изведнъж след дъжд и погълнала асфалтовата настилка. Екип на bTV провери на място.

Измерихме с рулетка мистериозната кухина. Оказа се с впечатляващи размери.

Шокиращи кадри от Пловдив: Огромна дупка „погълна” кола

На улица „Вела Пеева“ във Велинград се отвори истински кратер с дълбочина 2, 80 м и ширина повече от 2 м. Има още напуквания по асфалта, което показва, че дупката може да стане тройно и четворно по-голяма и в нея да попадне цял автомобил.

Кратерът се отворил внезапно.

„Вечерта заваля дъжд. И на сутринта я имаше! Дълбоко е, да. И най-важното е, че аз не видях да се изхвърли пръст оттук“, казва Ирена Пехливанова от Велинград.

Снимка: bTV

„Не съм забелязала преди това какво е имало. Може би е бил тънък пластът на асфалта. И основата не е била хубава“, заяви Лили Христова.

„Причината да се получи този кратер най-напред е обилният дъжд, краткотраен, но много обилен. И в този участък е компрометирана самата канализационна мрежа. Правили сме много често продухвания с каналочистачната, но се оказа, след като се получи този кратер, че просто тръби няма“, обясни инж. Рени Тренова, управител на ВКТВ-ЕООД Велинград.

Вече няколко дни дупката стресира хората от квартала:

Снимка: bTV

„Целият район е отцепен. Пороят беше на 22 следобед. На 23 сутринта с д-р Коев бяхме на място. И отцепихме района. Д-р Коев извика управителя на фирмата, която ще подмени канализационната система между двете улици. И даже днес вече са закупени тръбите и работата започва от утре“, каза инж. Тренова.

В момента асфалтът в радиус няколко метра е също напукан: Добрата новина е, че спешният ремонт ще започне до часове

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
882 1

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2024.07.25 | 09:46

1
На всякъде е лъжа и измама и кражба

Добави коментар

Водещи новини