Бум на креватни дървеници: Какви опасности крият за хората

pixabay
share

Тази година експерти очитат бум на креватни дървеници в София. Не само в столицата, но и във всички по-големи градове има увеличение на популацията им. Симеон е ловец на дървеници и други вредители. 

По думите на Симеон причината за това се крие в глобализацията и урбанизацията. "Хората пътуват повече, имат повече възможност да посещават различни места и за жалост по този начин носят вкъщи дървеници. Те са факт навсякъде. Както в Париж, така и във всеки голям мегаполис в Западна Европа, София вече по никакъв начин не отстъпва", каза още ловецът на дървеници пред Нова тв.

Нашествие на гигантски водни дървеници в няколко града у нас

Според него категорично хората не могат да се справят сами с този проблем. "Не препоръчвам да се ползват препарати в къщите, тъй като те често са вредни за хората. Много по-добре да се ползват услугите на обучени професионалисти", добави той.

"Най-честите белези са пъпки и белези по кожата, вследствие на охапванията от тях. Те често са с червен връх. Другият най-срещан белег са следи от техните изпражнения - малки кафяви точки", поясни специалистът.

Водещи новини

Още новини