Тръмп отрече твърденията, че в голф клуба му в Маями има дървеници

  • 27 август 2019 21:02

  • 504
  • 2
Тръмп отрече твърденията, че в голф клуба му в Маями има дървеници
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отхвърли твърденията, че има дървеници в голф комплекса му в Маями, където той предложи да се проведе срещата на върха на Г-7 догодина, предадоха световните агенции.

"Няма дървеници в Дорал", заяви той, визирайки клуба Тръмп Дорал Нешънъл Маями.

"Демократите от радикалната левица, след като чуха, че Дорал Нешънъл Маями, който е с отлично месторазположение, е обмислян като място за следващата среща на върха на Г-7, разпространиха неверен и лош слух. Това не е хубаво", написа Тръмп в Туитър.

До твърденията за дървениците се стигна, след като на срещата на върха на Г-7 в Биариц, Франция, Тръмп похвали имота си в Маями като подходящ за място на следващата среща на върха на групата, която САЩ в качеството си на ротационен председател ще организират догодина. Американският президент изтъкна, че това е невероятно място, със значителна площ, простиращо се на няколкостотин акра, където може да бъде организирано цялото събитие.

Американски медии веднага припомниха, че през 2016 г. клубът е бил съден от клиент, който се оплакал, че е бил нахапан на няколко пъти от дървеници и твърдял, че мястото гъмжало от такива вредители. В Туитър веднага се появи хаштагът #Trumpbedbugs (в превод #дървениците на Тръмп).

В социалната медия бяха публикувани всякакви шеговити коментари. Един потребител, например, се подигра, че догодина в Тръмп Дорал Нешънъл Маями ще се проведе среща на върха на Г-7 милиона, като ще присъстват седем световни лидери и 6 999 993 дървеници от Тръмп Дорал.

В САЩ съществува следното пожелание за сън, което гласи: "Лека нощ. Приятни сънища и не оставяй дървениците да те ухапят." Сега то звучи повече от актуално, отбелязва Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
504 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.28 | 09:15

2

С просташкото си държане Тръмп стана за посмешище на света. Той е най-слабият президент на Съединените Щати от създаването им. Жалко за Американците.

Лекар от Корило

2019.08.28 | 06:45

1

И ние си имахне Посмесище,но не чак толкова световно известно !

Добави коментар

Водещи новини