За първи път Детско полицейско управление отваря врати в специално училище за деца с увреден слух

МВР
share

За първи път Детско полицейско управление отваря врати в специално училище за деца с увреден слух, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Общо 12 доброволци – ученици от 3 и 5 клас в  СУУУС „Проф. д-р Дечо Дечев“, ще се включат в Националната програма „Детско полицейско управление“. През двете години обучение, с помощта на специалист по жестов език, децата ще преминат подготовка по всички модули, включени в програмата - безопасно движение по пътищата, детска лична защита и здраве, етика и право. В занятията от модула „Социални умения“, предвиден за втората година от курса, ще се включат и психолози от Института по психология на МВР. 

Полицаи направиха занятие по пътна безопасност в детска градина в Силистра

Специално за откриването на обучението, състояло се в деня на патронния празник на училището, за децата бе организирана вълнуваща среща с верните четириноги служители на МВР - конете от конния ескадрон и полицейските кучета. Искрена радост блесна в очите на малките доброволци, когато се качиха в патрулен автомобил и на полицейски мотор. Международната полицейска асоциация - секция България зарадва децата със значки, шапки, светлоотразителни жилетки и суичъри с логото на превантивната програма. 

Начало на първото Детско полицейско управление в специалното училище за ученици с увреден слух даде заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Емил Пармаков. Той припомни, че програмата е насочена към превенция в ранна възраст, а идеята, която стои зад реализирането ѝ е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни знания, които да им помогнат в трудни ситуации, да се справят с предизвикателства в къщи, в училище, на улицата, да знаят своите права и отговорности, да се научат да работят в екип, да проявяват уважение и толерантност към различните. 

Водещи новини

Още новини