Доста „тихо“ премина тестът на спасителната система. „Усещане“ за корупция и убийствена немарливост (и още… за съжаление)

Pixabay/Novini.bg
share

„Доста тихо премина вчерашният ден. Но няма да е така, ако наистина има опасност“ е едно от водещите ни заглавия днес. 

Идеята на цялото ПР творчество от вчера до днес е, че не сме чули „test, test“, защото не сме си направили настройките на „телефончетата“. Пак не сме разбрали. Те се стараят, а ние само разваляме ефекта. 

На предишния test,test, не се налагаше, ама някой май се надява да сме забравили. 

Доста тихо премина вчерашният ден. Но няма да е така, ако наистина има опасност

А сега – една съвсем различна история, която няма нищо общо с това, честна дума. Преди време (не е важно колко) чух разказ, че имало една фирма, дето кандидатствала и спечелила някаква поръчка по еврофонд и за целта представила, че има счетоводен софтуер. Ама тя намала баш… Подробностите не са много интересни, но се оказа после, че „софтуерът“ бил малко „взет назаем“ от друга фирма, дето и името ѝ даже не бяха сменили, ама спестиха едни пари и минаха проверките. Ако проверяващите бяха отворили повече от заглавната страница, щяха да ахнат, но никой не се сети. Или реши да не се сеща, кой знае? 

Ако бяха направили качествен софтуер, всичките пари по проекта трябваше да ги дадат за… ами за софтуер. А така им остана да си приберат за кафе, вафла, къща и некое друго ламборгини. 

Сега… за какво говорехме? А да – за test, test на BG-ALERT. Да се върнем на темата, че се отклонихме. Цитат: „Николов показа в ефира на БНТ как трябва да се активира системата. Той обясни, че за различните телефони функциите са подобни.

По думите му, такива настройки обаче няма да са нужни, ако има опасност. „Бъдете спокойни, при опасност няма да има нужда да си играете с телефончето“, каза той“.

Бъдете спокойни, казà човекът, няма да има нужда да си играете с телефончетата при опасност. 

Едно време Шкумбата обясняваше – при ядрена атака – ако падне бомбичката – какво да правим: вървите бавно към гробището, че ако ви тресне бомбичката, да не ви мъкнат много после. 

Сега една новина, която – макар и да НЕ е свързана, на мен ми стои много подходящо да ви я споделя след BG-ALERT:

„Изгоря чисто нова противопожарна служба в Германия – нямала противопожарна аларма“
… … … 

Нямам достатъчно дълго многоточие за случая. 

Изгоря чисто нова противопожарна служба в Германия – нямала противопожарна аларма

Съжалявам, но от само себе си се ражда въпросът: дали… новата противопожарна служба в Германия е ползвала същите подизпълнители като test, test на BG-ALERT? Щото – би имало логика, нали?

***


В друга новина – имаме инцидент в подлез. 

Момичето бързало за училище… горкото. 

„Инцидентът в подлез: Момичето бързало за училище“

Инцидентът в подлез: Момичето бързало за училище

Оказва се, че „съчетание от несъобразена скорост и липса на умения“ били причините за катастрофата във Варна. „Катастрофата“ е полет с кола и приземяване в подлез. Нищо работа. Можеше да има жертви, но във Варна явно са свикнали да се пазят от ниско прелитащи автомобили. 

А, да – момичето е на 17 години – та явно няма книжка. По-интересното: „Видеоматериали в социалните мрежи показаха, че това не е първото подобно нарушение на момичето“.

Гледай кво нещо, а… Много интересно. Човек да се чуди какво ли щяхме да правиме, ако не бяхме държавата с най-много пари за полиция в Европа. ¯\_(ツ)_/¯

„„Закъснявала за училище, взела ключовете за колата от баща си и потеглила“, посочи инспектор Камбуров“.

Мхм, добре. 

„Над 500 такива шофьори са установени на територията на Варна за тази година“.

0.о Какво???? 0.о 

Да не би да става дума за някакво особено чувство за безнаказаност, възпитавано в тая територия още от малки? Не-е… Нали? В България няма такива неща. 

Само ги изчакайте още малко да поотраснат и внимавайте ни родители, ни учители, ни полиция, ни чудо да не им се бърка – и гледайте в какво ще се превърнат. Много ще е интересно. Те ще са работната сила, те ще ви плащат пенсиите, ще са ви лекари и учители на новите поколения, ще са законодатели и политици. Чудно! Прекрасни старини ви чакат. 

***


Ако сте започнали да се чудите дали в тая държава ВЪОБЩЕ нещо се развива…

Българската мафия - сред най-опасните в Гърция

Може би не точно каквото се надявахте да чуете, но… с това разполагаме в магазина, другари. 

***


Мицкоски чака България да одобри присъединяването на РСМ в ЕС, за да впишат българите в конституцията си

Тарикатстват – подписаха, сега се дърпат, викат „други бяха, не ние“. Иска да му подпишем празен лист, да ги пуснем в ЕС, и ПОСЛЕ да си помислят дали да изпълнят това, което бяха подписали, че ще изпълнят ПРЕДИ. То си беше направо условие за влизането. Ама, ако можело да изпълнят условието СЛЕД влизането. „Ако може първо малко да покараме колата и после ще ви я платиме… ако ни намерите“. 

И после не били българи ли?! 

***


Знам, че следващата новина ще се приеме много емоционално, но ще ви разваля настроението…

100-годишната Радка Кабакчиева: Ракийка, салатка и винце, движение и работа

Думите на бабата, които ще убягнат на драгия читател са: „Пие по малко ракия и вино“.

ПО МАЛКО, другари, по малко. Без тире. По малко. Демек, нюню. 

Съжалявам, че ви развалих настроението баш в петък. Но дълголетниците пият ПО МАЛКО. 

***


Ако сте се чудили в чий отбор пее доналдЪТ, можете да спрете. В отбора на кремльовските клоуни. Подхождат си – все са с малки ръчички…

Тръмп обвини Зеленски за започването на войната с Русия

***


Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Водещи новини

Още новини