Вицепрезидентът Йотова: С много труд и амбиция местната власт бележи успехи в името на хората

Президентство
share

Вашият глас от всички краища на страната е гласът на България. С много труд и амбиция, въпреки липсата на достатъчно помощ от държавата и честата смяна на правителства, вие успявате в името на хората. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства представителите на местната власт на церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване.

В приветствието си вицепрезидентът поздрави организаторите на конкурса и всички, които ги подкрепят. „Голямо постижение е в напрегнатия живот в България да организираш за 12-и път тази церемония на успеха, изискват се издръжливост и упоритост, както и умението да печелиш съюзници“, посочи Йотова. Тя определи медията Kmeta.bg като гласа на местната власт в България.

„Най-трудно се печелят кметски избори, но още по-трудното започва след победата. Местната власт е най-близо до всеки български гражданин. Най-важна е оценката на хората“, подчерта в приветствието си вицепрезидентът. „Местната власт е пример за националните институции как се работи добре с българския бизнес, за да се развива местната икономика“, посочи Илияна Йотова. Тя изтъкна и усилията, които местната власт полага за развитието на образованието и културата. „Връщате самочувствието на българи с многовековна история и култура. Връщате ни самоуважението“, подчерта вицепрезидентът.

Връчиха наградите на конкурса "Кмет на годината"

Илияна Йотова връчи големите награди за Кмет на годината. Отличието за малка община получи Йордан Младенов, кмет на Пещера, за средна община – инж. Ангел Джоргов, кмет на Самоков, за голяма община – Калин Каменов, кмет на Враца.

Водещи новини

Още новини