Валди Тотев за тежкия инцидент с Кирил Маричков: Обърнах се и видях последните му две-три крачки

Булфото (архив)
share

"Не знам поради каква причина Кирил Маричков се беше затичал от единия край на сцената, където си говориха с Дони, аз бях седнал на пианото". Това разказа за Bulgaria ON AIR пианистът на група "Щурците" Валди Тотев.

"Обърнах се и видях последните му две-три крачки, преди да падне от сцената. Той залиташе напред, без да си сложи ръцете, без нищо. Аз мислех, че той няма да оцелее след това падане, защото той самият е доста висок и тежък, и сцената е около един метър висока. Долу на някакви плочки падна на лицето си. Аз не исках да гледам, посочи още пианистът.

По думите му, Маричков се е чувствал добре през целия ден.

"След тази операция на гръбнака той взимаше обезболяващи, но какво се е случило в главата му в този момент - не мога да кажа", добави от създателите на легендарната група.

 

"Не се е спънал в нищо, защото нямаше в какво да се спъне. Преди това беше стъпил в калъфа на цигулката на Иван (Лечев), обаче това беше преди това. Нямаше някой на сцената, който да го спре в това залитане напред, той мина поне 5 метра, докато падне", спомни си Тотев. "На сцената беше незаменим до последно, имаше невероятно запазен глас",  добави той

Почина Кирил Маричков

 

Водещи новини

Още новини