Дни на траур в община Долна Митрополия в памет на загиналите пилоти

Pixabay
share

Траур е обявен на територията на община Долна Митрополия в памет на загиналите при изпълнение на служебните си задължения военни пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Това се посочва в заповед на кмета на общината Поля Цоновска.

Забранени са публичното провеждане на тържества и радостни ритуали. Заповедта е издадена вчера и в нея се уточнява, че дните на траур са от 13 до 15 септември.  

Колегите на загиналите пилоти от Долна Митрополия: Орлите не умират! Те отлитат!

Шокиращо е, двама топ пилоти от базата загинаха за секунди. Първо не исках да повярвам, че това са наши пилоти от базата. Веднага обявихме траур. Оттук нататък ще се съобразим с ритуалите, които ще бъдат подготвени от военното формирование и ще съгласуваме действията си, каза за БТА Цоновска. Тя допълни, че по различни поводи се е виждала с майор Димитров. Старши лейтенант Дункин е завършил през 2020 г., а на производството му в чин Цоновска е била заедно с тогавашния министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той беше една млада надежда, изключителен патриот, много амбициозен, допълни кметът. 

Водещи новини

Още новини