Патриарх Даниил изказа съболезнования на близките на загиналите пилоти

Bulphoto (архив)
share

Българският патриарх Даниил публикува съболезнователен адрес на по повод трагичната самолетна катастрофа на авиобаза „Граф Игнатиево", при която загинаха майор Петко Димитров Димитров и старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин.

„Изказваме нашите най-искрени съболезнования на семействата, близките и колегите на двамата достойни български воини пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха в трагичната самолетна катастрофа на авиобаза „Граф Игнатиево", пишат от Българската патриаршия

„В тези моменти на дълбока скръб и неописуема болка, припомняме думите на свети Ефрем Сириец: „Не плачете безнадеждно за починалите, но се молете за тях. Молитвата за упокоение на душите е най-висшият дар, който можем да им дадем. Нека помним, че Бог е пълен с милост и ще приеме в Своето царство тези, които Го търсят с искрена вяра". Молим се Всемилостивият Бог да приеме душите на загиналите и да ги дари с вечен покой в Своето Небесно царство", посочиха още те.

Ето кои са загиналите пилоти в "Граф Игнатиево"

Нека тази вяра ни укрепи в скръбта и болката, а Господ да дари на семействата на загиналите мир, утеха и сили в тези тежки мигове, защото „близо е Господ до сломените по сърце, и смирените по дух ще спаси". Вечна и блажена да бъде паметта на загиналите български воини!"

Водещи новини

Още новини