Голяма част от Добрич ще бъде без вода

Novini.bg/Canva
share

Голяма част от Добрич ще бъде без вода днес и утре поради ремонтни дейности на два водопровода. Това съобщиха на сайтовете си от „Водоснабдяване и канализация – Добрич“ АД (ВиК) и Община Добрич.

Посочва се, че причината е извършване на строително-монтажни работи по реконструкцията на главен водопровод по улица „Сан Стефано“ в участъка от улица „Любен Каравелов“ до булевард „Трети март“. Водоподаването ще бъде спряно в 8:00 ч. днес и ще бъде възобновено след 17:00 ч. утре. Районите без вода в този интервал са Централна градска част, жилищен квартал „Русия 1“, жилищен квартал „Север 1, 2, 3 и Северна промишлена зона.

Хората събират вода от климатиците: Проблемът със сушата в Сицилия се задълбочава

Днес вода няма да има и в районите жилищен квартал „Запад“, квартал „Рилци“ и част от Западна промишлена зона. Там водоподаването ще е преустановено заради строително-монтажни работи по реконструкция на водопровод по улица „Хан Тервел“ в участъка между бул. „Добруджа“, ул. „Здравец“ и ул. „Армейска. Водоподаването в посочените квартали ще бъде възобновено след 17:00 ч. днес.

В средата на юли в Добрич се събираха подписи за подаване на колективна жалба срещу ВиК оператора заради липсата на вода продължително време в част от кварталите. На среща между областният управител Румен Русев, организаторите на подписката и ръководството на водното дружество, Русев препоръча на „Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Добрич“ АД да подобри каналите за комуникация и своевременно да подава информация към населението. 

Водещи новини

Още новини