Ремонтираният участък, при който 16-годишно момче почина след падане с тротинетка, не е бил обезопасен

gettyimages
share

Дете на 16 години почина след падането от тротинетка в Плевен. По първоначални данни инцидентът е настъпил заради неравности на пътя след ремонтни дейности на ВиК мрежата в града.

В града напоследък зачестяват инцидентите с тротинетки, като пет са случаите само през последните два дни. МВР разбира за инцидента на следващия ден, чак когато състоянието на момчето се влошава.

Момчето, което пострада тежко при инцидент с тротинетка в Плевен, е починало

„Изказвам съболезнования на близките на починалото момче. Това е изкоп по повод ВиК присъединяване към новострояща се сграда в града. Изкопът е извършен на 22 август, на асфалтовата настилка. Било все още на ниво трошен камък за запълване на изкопа, не е бил положен асфалт. Не сме били информирани за извършване на тази строителна дейност и не сме извършили организация на движението и обезопасяване на участъка”, коментира в ефира на Нова телевизия кметът на Плевен д-р Васил Христов.

Зам.-кметът в ресор „Обществен ред и сигурност“ Лидия Петкова обясни, че от месец юни насам, в града се провежда специализирана акция срещу нерегламентираното движение на електрически тротинетки. „Искахме да информираме всички деца и ученици за опасността от придвижването с такива превозни средства. Издадоха се указателни табели, направихме медийна компания, чрез която да обясним къде могат да бъдат карани тези тротинетки”, посочи още тя..

Според д-р Христов е имало предложение глобата за нерегламентирано движение на тротинетки да бъде повишена от 100 на 150-200 лева.

Водещи новини

Още новини