Погнаха велосипедисти и тротинеткаджии в Казанлък

  • 27 август 2024 08:31

  • 503
  • 0
Погнаха велосипедисти и тротинеткаджии в Казанлък
© Novini.bg/ Canva

Общо 24 глоби са наложени на водачи на велосипеди и тротинетки в Казанлък от началото на месеца, съобщиха от местната администрация. През месеца общински служители, съвместно със служители на местното Районно полицейско управление, са извършили осем обхода и са проверили 43-ма души, управлявали велосипеди и тротинетки на нерегламентирани места. 

Целта на обходите е да се осигури по-спокойна и безопасна среда за жителите и гостите на града, като акцентът е пътната безопасност. От началото на август екипи на направление „Контрол по спазване на подзаконовите нормативни актове“ към Инспектората на Община Казанлък са констатирали 112 случая на неправилно паркиране. Водачите са санкционирани, като им е наложена глоба с фиш. 

Констатирани са и осем нерегламентирани сметища, като са установени и издирени нарушителите, отговорни за шест от тях, и са им издадени предписания да ги почистят.

Посетени са и 68 адреса за връчване на неплатени задължения към Община Казанлък. 

Стара Загора с по-строги мерки при използването на електрически тротинетки

Отработени са 42 сигнала на граждани, постъпили на горещия телефон на Общината и на телефон 112, както и седем жалби. Проверени са шест адреса по сигнал за разкопаване на улична и тротоарна настилка. За месеца са констатирани седем излезли от употреба моторни превозни средства, на чиито собственици са издадени предписания да ги преместят. 

Община Казанлък призовава всички жители да спазват действащите наредби и да съдействат за поддържането на чиста и приветлива градска среда, посочиха още от администрацията. 

БТА припомня, че патрулирането от служители на реда и общински служители в пешеходните зони на Казанлък започна в началото на юли. Причината за нововъведението бяха зачестилите жалби към местната администрация за безконтролно управление на такива превозни средства, което представлява опасност за пешеходците. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
503 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини