Спират тировете в област Силистра по пътя за Шумен заради жегата

Bulphoto
share

Движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 часа по път I-7 Силистра - Шумен на територията на област Силистра заради високите температури, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Спирането на тежкотоварния трафик в определени участъци от републиканската пътна мрежа в следобедните часове, когато температурите са най-високи, е за да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка и да се опазят животът и здравето на пътуващите.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. От АПИ призовават още да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Днес ще бъде слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°

Водещи новини

Още новини